Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا از اراک ، حمید غیاثی در شورای اداری شهرستان اراک، اظهار کرد: ایران به عنوان یک کشور چهار فصل اقلیم‌های مختلفی دارد، همچنین استان مرکزی و شهرستان اراک نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی این شرایط را دارا است. 

وی برخورداری از صنایع سنگین، تنوع تولیدات صنعتی، هم‌جواری با تالاب میقان و تولیدات ویژه کشاورزی را از ویژگی‌های شهرستان اراک دانست و گفت: در این وضعیت برنامه‌ریزی اصولی و منطقی نیاز است چراکه در غیراینصورت قطعا باید منتظر بروز حوادث باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی با اشاره تهدیدهای انسان‌ساز شهرستان اراک، تصریح کرد: صنایعی که ما به عنوان فرصت به آنها می‌نگریم به طور قطع در صورت عدم برنامه‌ریزی می‌توانند به عنوان یک عامل تهدیدآمیز عمل کنند، همچنین ساخت‌وسازهای نامناسب و عدم مناسب‌سازی از جمله تهدیدهایی است که می‌تواند اراک را درگیر کند. 

غیاثی در خصوص تهدیدهای طبیعی، بیان کرد: شهرستان اراک یکی از شهرهای زلزله‌خیز استان مرکزی است، در مطالعات قبلی درصد وقوع زلزله در اراک متوسط بود، اما در تحقیقات اخیر شهرستان اراک و شهرهای انحصاری آن جز مناطق زلزله‌خیز از درجه زیاد تا خیلی زیاد محسوب می‌شوند که در این خصوص نیاز است دستگاه‌های اجرایی در راستای مراحل 4گانه مدیریت بحران به ویژه پیشگیری، اقدامات لازم و مناسب را انجام دهند. 

وی ادامه داد: در اماکن روستایی تنها 20 تا 30 درصد مقاوم‌سازی انجام شده که نیاز است این موضوع به طور جدی در دستور کار قرار گیرد. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی با اشاره به اینکه شمار واحدهای بیمه شده صنعتی و خانگی در استان مرکزی اندک است، گفت: افزایش ضریب نفوذ بیمه یکی از اقداماتی است که می‌تواند به مردم در بحران کمک کند که باید به طور جدی پیگیری شود. 

غیاثی در خصوص بحران سیل، گفت: با توجه به اینکه اراک، سنجان و کارچان مستعد بروز سیل هستند، نیاز است با احداث سیل‌بند، دیوارهای ساحلی و اقداماتی از این قبیل، پیشگیری‌های لازم انجام شود. 

وی با اشاره خشکسالی و افت آب‌های زیرزمینی را به عنوان یک تهدید برای اراک دانست و خاطرنشان کرد: تالاب میقان علاوه ‌بر منطقه‌ای فرصت‌خیز درگیر تهدیداتی نیز است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی اضافه کرد: افت آب‌های زیرزمینی اراک سالانه 45 سانتی‌متر و افت تجمیعی 17 متر و 36 سانتی‌متر است، طبق مطالعه از سال 64 تا 96 نیاز است مدیریت آب، اجرای طرح‌های مناسب و رعایت ساعت کارکرد موتور‌های آب در دشت‌های کشاورزی در دستور کار قرار گیرد. 

غیاثی ادامه داد: در بازدیدی که اخیرا از اراضی مرزیجران و هزاره انجام شد، شکاف‌هایی به طول 30 متر و عمق 7 تا 8 متر در زمین مشاهده شد که این شکاف‌ها نتیجه برداشت غیرمجاز آب و فرونشست زمین است. 

وی بیان کرد: کشت نکردن دوم و سوم برخی محصولات، نصب کنتورهای حجمی و هوشمند و پر کردن چاهای آب کشاورزی غیرمجاز، از جمله راهکارهای برون‌رفت از این وضعیت است‌، چاه‌های کشاورزی در کشور لطمه شدید به کشاورزی وارد می‌کنند. 

غیاثی بر لزوم جداسازی آب آشامیدنی از شبکه آب مصرفی و استفاده از آب‌های سطحی برای آبیاری فضای سبز تاکید کرد. 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زلزله زمین کشاورزی مدیریت بحران مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۰۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به بارندگی‌های صورت گرفته و هشدارهای لازم بسیاری از شهرستان‌های خراسان جنوبی از جمله نهبندان، سرایان، زیرکوه وبشرویه دچار سیل شده‌اند.

محمدعلی آخوندی، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: با توجه به بارندگی‌های صورت گرفته و هشدارهای لازم در استان بسیاری از شهرستان‌ها دچار سیل شده‌اند و بارندگی در سرایان نیز جزو هشدارها بود که به صورت نقطه‌ایی و رگباری شدید خواهد بود که روان آب را به دنبال خود داشته است.

وی بیان کرد: در شهرستان سرایان منطقه‌ایی است کهع مستعد سیل خیزی است و زمانی که سیل می‌آید به مناطق شهری مانند سه قلعه، و بخش‌های مرکزی را نیز درگیر می‌کند و خارج از مناطق مسکونی در فردوس نیز درگیری‌هایی ایجاد می‌کند که اراضی کشاورزی و اگر در اطراف شهر کارخانجاتی باشد تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

آخوندی تصریح کرد: در سرایان خسارات به راه‌های روستایی، آبنماها و روکش راه‌ها بوده است که مورد ارزیاابی قرار خواهد گرفت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: در فردوس، بشرویه خساراتی نیز بر اثر سیل وارد شده  است که در بشرویه 3 روستا دچار آبگرفتی شده است که 15 دستگاه ابنیه فنی دچار مشکل شدند، 10 واحد مسکونی دچار آبگرفتی و 12 رشته قنات و خسارت به مزارع و جاده‌ها بیشتر از باقی مناطق بوده است.

وی با بیان اینکه تا به الان با توجه به سیل‌های رخ داده در استان خسارات جانی گزارش نشده است، بیان کرد: در نهبندان حدود 30 روستا درگیر سیل شده‌اند که تا دیشب نیز هنوز سیل ادامه داشته است و خساراتی نیز در تمام ابعاد از جمله راه‌ها و اراضی کشاورزی، قنوات، استخرهای ذخیره آب و واحدهای مسکونی و زیرساخت شبکه انتقال آب روستایی و مزارع و شبکه‌های انتقال برق و... دچار خسارت شده‌اند.

آخوندی بیان کرد: در حال حاضر هیچ راهی در استان مسدود نیست اما تردد در برخی از محورها باید به صورت بسیار کنترل شده و محورهای آهنگران – زیرکوه و شهداد-نهبندان مقداری ناایمن هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی
  • پایداری هوای استان اردبیل