Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک زمین شناس با اشاره به اینکه هیچ نقطه ای از کشور در مقابل زلزله امن نیست، گفت: صفحه عربستان سالانه سه سانتیمتر ایران را به سمت شمال فشرده و هدایت می کند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان به نقل از ایسنا،دکتر فریدون قدیمی،زمین شناس عنوان کرد: ایران از نظر وقوع زلزله هیچ گاه در نقطه امن قرار نداشته است و بواسطه جغرافیای خود هر لحظه امکان وقوع زلزله در هر نقطه ای از کشور وجود دارد، در واقع هیچ نقطه ای از ایران در مقابل زلزله امن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه زلزله یک واقعه زمین شناختی و زمین ساختی است و به هیچ عنوان نمی توان زمان وقوع آن را پیش بینی کرد، افزود: زلزله حاصل حرکت صفحات و گسل های زمین است و ایران بواسطه شرایط جغرافیایی و منطقه ای خود تحت فشار بسیار بالایی از جانب صفحات زمین قرار دارد.

قدیمی تصریح کرد: ایران سالانه به صورت متوسط 3 سانتیمتر فشرده می شود و این امر به دلیل فشار صفحات مجاور است.

در حال حاضر ایران از چهار طرف (صفحه عربستان، صفحه عمان، صفحه هیمالیا و صفحه خزر) تحت فشار است و در مقابل این فشارها مقاومت می کند. درست زمانی که فشارها بیش از حد توان باشد شکستگی صفحات رخ داده و حرکت گسل ها زلزله را ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین فشار از سمت صفحه عربستان به ایران وارد می شود که حتی زلزله غرب کشور ناشی از این فشار و شکستگی صفحات زمین بود، افزود: ایران در حال حاضر به مانند یک کشتی است که بر روی گوشته و ماده مذاب شناور است و بواسطه فشار صفحه عربستان سالانه دو تا سه سانتیمتر به سمت شمال یا شمال شرق سوق داده می شود و درست در مقابل این فشار و در نتیجه مقاومت موجود در مقابل این فشار، شاهد فشردگی ایران هستیم.

استادیار دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: با شکستن یک صفحه و حرکت گسل ها زلزله ایجاد می شود و همین زلزله به صورت جانبی به گسل های دیگر منتقل و فعالسازی آنها را منجر می شود که در نتیجه آن به صورت سلسله وار زلزله رخ می دهد.

وی با اشاره به قرار گرفتن کشور بر روی کمربند دوم زلزله خیزی جهان و زلزله خیز بودن همه نقاط ایران از جمله استان مرکزی بویژه اراک گفت: در اراک دو گسل بزرگ تلخاب و تبرته وجود دارد که در سال های گذشته فعالیت این دو گسل تلفات و خسارات بالایی را به همراه داشته است. این گسل ها هر لحظه ممکن است فعال شوند و البته امکانی جهت پیش بینی فعال شدن آنها وجود ندارد.

قدیمی عنوان کرد: سه سال پیش بیش از 90 زلزله کوچک در اراک واقع شد که کانون آن شهر داوودآباد و گسل تبرته بوده است.

ممکن است با فعالسازی مجدد این گسل زلزله بزرگی حادث شود که البته زمان و مکان آنرا نمی توان پیش بینی کرد، حتی ممکن است فعالیت مجدد گسل ها در کشور به فعالسازی این دو گسل اراک منتهی شود بر همین اساس هیچ نقطه ای از ایران در مقابل زلزله امن نیست.

وی در خصوص اثرات کاهش سطح آب های زیرزمینی بر وقوع زلزله گفت: این بحث تنها در حد فرضیه و تئوری مطرح است و تاکنون به نتیجه دقیق و شفافی نرسیده است. البته افت شدید و ناگهانی آب سفره های زیرزمینی منجر به فرونشست زمین و زلزله های القایی می شود، اما نمی توان صراحتا گفت که افت سطح آب های زیرزمینی عامل وقوع زلزله است.

عضو هیات علمی دانشگاه اراک اظهار کرد: عمده زلزله های واقع شده در کشور در مناطق کوهستانی و کوه ها و در عمق 17 کیلومتری زمین بوده است و نمی توان آنها را به افت سطح آب های زیرزمینی نسبت داد.

  انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۵۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو

دریافت 10 MB

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان هواشناسی ژاپن اعلام کرد زمین لرزه ای با قدرت اولیه ۶.۹ ریشتر امروز (شنبه) جزایر اوگاساوارا در این کشور را لرزاند. به گزارش شینهوا، این زمین لرزه در مرکز توکیو نیز احساس شده و هیچ هشدار سونامی در پی آن صادر نشده است.

همچنین تاکنون گزارشی در مورد خسارات و تلفات ناشی از این حادثه منتشر نشده است.

کد خبر 847469 منبع: ایسنا برچسب‌ها زلزله خبر مهم ژاپن حوادث جهان

دیگر خبرها

  • خط دفاع پرسپولیس فقط یک تغییر اجباری دارد
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • ناکامی قرمزها مقابل ایرالکو در همه جام‌ها
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • اوسمار: دریافت چهار گل اصلا خوب نیست/اصلا به بازی سپاهان فکر نمی‌کردم
  • رفیعی چهار بازی‌ کلین‌شیت، یک بازی چهار گل خورده!
  • چهار بازیکن زیر 23 سال روی نیمکت پرسپولیس